Matkassen blev Årets Julklapp

Skrivet i Matblogg

Matkasse

Matkassen blev vald till Årets julklapp 2011, vilket inte är så konstigt då intresset för att beställa hem mat har ökat enormt de senaste åren. Matkasse innebär att man får hem en färdigpackad kasse som innehåller råvaror och recept till hela veckans middagar.

Det finns många företag som erbjuder dessa matkassar, såväl privata företag som vanliga Ica-butiker. Ofta kan man också välja mellan flera olika varianter av matkassarna, till exempel vegetarisk matkasse, laktosfri matkasse, glutenfri matkasse, ekologisk matkasse eller en extra billig matkasse.

Nyttiga recept

Oftast är recepten noggrant uträknade av dietister, vilket gör att den mat som man kommer att tillaga är nyttig. Matkassarna innehåller oftast också rena, fräscha råvaror och istället saknas halvfabrikat och färdigprodukter. Dessutom innehåller ofta matkassarna mat som man kanske inte skulle ha provat laga annars, så matkasse kan också vara bra för den som gärna vill prova nya rätter.

Smidigt koncept

Matkassarna levereras direkt hem till dörren och det är smidigt för såväl småbarnsföräldrar och karriärister som för pensionärer. Det enda man kan behöva komplettera med är eventuellt basvaror och kryddor, i övrigt så ska allt ingå i kassen. I vissa av matkassarna ingår allt. Recepten är lättlagade och brukar ta maximalt en halvtimme att laga till.

Ekonomiskt

Många kanske tror att det är väldigt dyrt att prenumerera på matkasse, men faktum är att det kostar mindre än man tror. Priset brukar ligga på mellan 500 och 900 kronor för en vecka och då ingår allt som krävs för en veckas middagar för fyra portioner. Är man inte fyra stycken i familjen kan man frysa in det som blir över eller ha med som matlåda nästa dag.

Det som är smart med en matkasse är att innehållet är exakt uträknat utifrån recepten. Det innebär att det inte blir en massa råvaror över som slängs, utan man använder upp det som finns i matkassen och man betalar ju bara för de råvaror man köper. Går man på matbutiken själv så handlar man kanske storpack av matvaror och sedan används de inte upp, vilket blir dyrt i längden. Dessutom måste man räkna in hur enkelt det är att få hem maten direkt till dörren.

Har man ingen bil eller lever ett stressigt liv är det guld värt att slippa handla var och varannan dag och släpa hem tunga matkassar. Man spar dessutom tid på att man alltid vet exakt vad man ska laga för mat. Även om det tar några minuter extra att läsa igenom och följa receptet så tar det ändå mycket kortare tid än om man själv skulle leta fram nya recept, gå till butiken för att handla och först därefter börja laga maten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>