Catering förgyller festen

Skrivet i Matblogg

Catering

Det är många tillfällen i livet där vi vill ha det lite mer festligt och gärna bjuda våra gäster på riktigt god och vällagad mat. Det kan vara när någon fyller år eller när det är dags för en festligare tillställning, exempelvis dop, bröllop eller student.

Maten är ofta en central del av festen eller firandet och därför är det viktigt att förbereda den i god tid så det inte blir några missar. Ibland kan det vara skönt att anlita någon som tar hand om allting kring maten. Ska man till exempel gifta sig så finns det ju så mycket annat som man måste lägga fokus på att det kan vara skönt att slippa ta ansvaret också för maten och drycken. Runt om i landet finns gott om cateringfirmor som mer än gärna tar på sig att planera menyerna, tillaga maten och även sköta serveringen under kvällen.

Vad vill du ha hjälp med?

En cateringfirma kan ta hand om precis allt när det gäller maten och drycken vid tillställningen, från planering av menyer till själva serveringen. Men cateringföretaget kan också ta hand om väl valda delar. Kanske vill du själv skapa menyerna för att de ska passa in på det tema som du valt för festen eller så vill du själv ordna folk som serverar under kvällen. Fundera igenom vad det är du behöver ha hjälp med och hur mycket du vill göra själv. Det är bra att veta det i förväg. Glöm inte att fundera på om ni ska hyra porslin, bestick, dukar och liknande av cateringfirman eller om ni tillhandahåller det själva. Det gäller också att ni har koll på hur många gäster som kan tänkas komma till festen, därför kan det vara bra att skicka ut inbjudningskort i god tid och skriva OSA, vilket innebär att de inbjudna gästerna ska kontakta er efter att de fått inbjudan och berätta om de tänker komma eller inte.

Jämföra cateringfirmor

Eftersom det finns en hel rad olika cateringfirmor så kan det vara svårt att veta vilken man ska välja. När du ska jämföra olika cateringfirmor så bör du inte gå enbart på priset utan var noga med att ta reda på vad du får för priset. Tänk också på att vissa cateringfirmor har en viss minimitid som de alltid debiterar som lägsta pris och en del cateringfirmor har också ett minimum när det gäller antalet gäster. Om cateringfirman har en fast meny kan det vara bra att kolla upp ifall du får göra några ändringar i menyn, till exempel för gäster som är allergiska eller gäster som är vegetarianer.

Om ni har tänkt att cateringfirman ska duka och servera och ni har planerat något tema för festen så är det förstås också viktigt att kolla ifall de kan gå med på detta tema. Om ni ska hålla er fest på midsommar, nyårsafton eller annan helgdag eller högtid är det viktigt också att kolla så inte cateringfirman håller stängt just då eller redan är bokade. För övrigt så är det väldigt viktigt att vara ute i god tid för att boka cateringfirma.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>