FAQ

Hur ofta levereras matkassen?

Matkassen levereras oftast varannan vecka. Vissa leverantörer erbjuder även leverans varje vecka om kunden önskar det.

Kan man få matkassen levererad till dörren?

Ja, de flesta har leverans hem. Viktigt att man kollar upp om leverans finns till just din postadress.

I hur många dagar räcker maten i matkassen?

De flesta matkassar är packade så att varorna räcker till fem middagar för fyra personer.

Hur vet man vilka rätter som finnas i nästkommande veckas meny?

Alla leverantörer av matkassar skickar veckomeny och recept innan varorna. På så sätt är kunden förberedd på vad som erbjuds.

Finns det någon möjlighet att ta bort produkter i matkassen som man inte vill ha?

Det går oftast inte att ta bort produkter i kassen som man inte tycker om. Alla kunder får samma varor då leverantören inte har möjlighet att anpassa matkassarna individuellt efter varje kunds önskemål.

Kan matkassens innehåll anpassas efter allergier?

Oftast är det svårt att anpassa matkassens innehåll efter olika allergier. Men en del leverantörer av matkassar har anpassat sina produkter efter laktosintolerans och erbjuder det som ett alternativ.

Vad är det för recept som följer med matkassarna?

För varje rätt finns det ett recept som är välgenomtänkt och smakrikt. Recepten är oftast enkla och kräver inte förkunskap om det som ska tillagas. Recepten har rik variation och maträtterna är mycket välplanerade ur näringssynpunkt.

Händer det att samma maträtt återkommer? Hur ofta i sådana fall?

Det varierar beroende på leverantör. Med vissa matkassar kan samma maträtt återkomma var sjätte månad medan hos andra leverantörer så sällan som en gång om året.

Hur vet man när matkassen kommer att levereras?

De flesta företag lägger sin leverans på söndagar och måndagar. Oftast mellan klockan 17-22. Alla företag uppger tydligt sina leveransdagar och tider.

Hur sker betalningen?

Det går inte att betala med kontanter. De flesta företag med tjänsten tar emot betalning med betalkort eller via faktura som skickas till kundens e-postadress.

Kan man göra avbrott i sin matkasse-prenumeration?

Oftast kan man göra avbrott eftersom matkassetjänster nästan aldrig har bindningstid. Detta kan enkelt göras på leverantörens hemsida.